TIM-logo_blue

Daniels arbeidserfaring som trainee hos Astero

Daniel Qvernstrøm er fra Oslo, men har funnet veien til Molde og Astero. Han jobber som veileder hos Astero, og med en bachelor i Psykologi fra Universitetet i Oslo passer bakgrunnen perfekt.
Daniel Qvernstrøm, Trainee hos Astero i Molde

Traineen Daniel har en bachelorgrad i psykologi og har snart fullført et år som rådgiver hos Astero i Molde. I løpet av året har han etablert seg på Vestnes, med både kjæreste, bolig og hund. Daniel nikker bekreftende når vi spør om han blir værende i området etter året som trainee.

Astero er en tverrfaglig arbeidsgiver som jobber innenfor mange ulike fagfelt som plate, maskinering, sveis, ingeniører, innkjøp, salg og bedriftshelsetjeneste for å nevne noen. Astero er en arbeids- og inkluderingsbedrift hvor formålet er å fremme menneskers muligheter i arbeidslivet. Med dette menes at en av hovedoppgavene er å hjelpe folk ut i utdanning og jobb med ulike tiltak som karriereveiledning og tilrettelegging, og det er dette Daniel jobber med.

Hva gjorde at du søkte på traineeprogrammet og flyttet hit?

Det var til Vestnes jeg flyttet, da jeg har en kjæreste med røtter her. Det hadde seg slik at jeg var mer flyttbar rett og slett. Jeg var nylig ferdig som student og ikke så veldig knyttet til Oslo.

En god mulighet for å få navnet og kompetansen din synlig for ulike bedrifter.

Tilfeldigheter gjorde at han kom over annonsen for Traineeordningen på Finn.no. Det som appellerte i forbindelse med dette var at med en enkel søknad nådde man ut til flere aktuelle arbeidsgivere på en og samme tid og som ikke nødvendigvis hadde en spesifisert stilling, men kapasitet til å ta inn ekstra arbeidskraft. Sjansen for å snuble over et yrke som du kanskje ikke hadde sett for deg var mer sannsynlig ved å søke TiM.

Karrereveilder er ikke nødvendigvis et yrke du tenker på som nyutdannet, men kanskje noe du finner ut av underveis. Arbeidsgiver sier i sitt intervju at de egentlig var på utkikk etter en kandidat med annen bakgrunn, men er veldig glade for at de oppdaget Daniel blant søkerne.

Hvordan ser en arbeidsdag som karreiereveiler i Astero ut for deg?

Veldig variert. Strukturen i arbeidsdagen får vi lov å sette opp som vi selv vil. Vi har en kjernetid og en portefølje med 10 personer med et rammeverk med tidsfrister for hvordan de skal følges opp. En dag kan bestå av 2-3 veiledninger, rapportskriving, bedriftsbesøk, kontakt med ulike bedrifter for å ordne praksisplasser, eller oppfølging dersom noen er ute på en praksisplass. Man drar til deres arbeidsplasser og hører hvordan det fungerer og får dermed et godt innblikk både i bedriftene og kandidatene.

Har du hatt utbytte av traineesamlingene?

Har vært med på to av fagsamlingene. Spennende å høre hvordan folk har kommet hit og utveksle erfaringer. Godt å vite at det er flere i samme situasjon som hadde tatt turen helt opp hit.

Samlingen om forhandlinger oppleves som nyttig, selv om de konkrete eksemplene ikke nødvendigvis går direkte på min arbeidshverdag var virkemidlene som ble presentert gode å ha med videre. Nettopp at man samarbeider om å skape verdi kan eksempelvis brukes inn mot min rolle som veileder, kanskje spesielt opp mot de som er i sårbare situasjoner eller ikke har så mye å gi. Da blir det et samarbeid som handler om å gi og ta i det forholdet.

Hva tenker du på som mest nyttig med traineeordningen?

Oppfølgingen, og mulighetene vi får. Dette med tilbud om samtaler med en arbeidspsykolog oppleves som nyttig, da overgangen fra å være student der man styrer seg selv og sine oppgaver i stor grad til å arbeide med forpliktelser i en helt annen hverdag. Et fellesskap med andre som opplever det samme, og få snakke om balanse mellom fritid, arbeid, forventninger er noe vi burde videreføre i ordningen.

Året oppsummert med tre punkt?

Hvem du omgir deg med. Viktigheten av kollegaer og godt arbeidsmiljø. Vi har et tverrfaglig samfunn på jobb. Bedriftsbesøk har lært meg mye om yrker og bedrifter.

Miljøet. Har fått sett en del av Molde by, Hustadvika, Eide og sitter med opplevelsen av at man får det beste av både by og land. Daniel beskriver Molde som en god blanding mellom Oslo og Finnmark. Har en del av de viktigste storbytilbudene men har også enkel tilgang til naturen.

Følger sine røtter. Daniel har en bestemor som stammer herifra, og det har vært interessant å følge røttene.