TIM-logo_blue

Første traineesamlingen var en flott anledning til å bli kjent med andre traineer, samt med spennende informasjon fra Molde Næringsforum og TiMTrainee. De andre samlingene har også hatt mange lærerike og interessante punkter på agendaen.

Charlotte Hoem
Utdanning: Bachelor i Informasjonsbehandling ved NTNU i Trondheim
I hvilken bedrift var du trainee?: ROR-IKT
Hva har du studert?
Jeg har studert Bachelor i Informasjonsbehandling ved NTNU i Trondheim.
Hvordan fant du veien til TimTrainee og Molde?
Jeg fikk tips fra en venninne, som hadde hørt om TiMTrainee på Høgskolen i Molde.
Hva gjorde at du valgte å søke?
Først og fremst var det interessant å sende én søknad som ble vurdert av flere arbeidsgivere. Det var utfordrende å skrive ut en såpass åpen søknad, som skulle fange interessen til mange spennende potensielle arbeidsgivere.
Hvor har du jobbet det siste året som trainee?
Jeg har jobbet som rådgiver i ROR-IKT, som er et vertskommunesamarbeid i kommunene Aukra, Hustadvika, Molde, Rauma og Vestnes.
Hva tilbyr arbeidsplassen din?
ROR-IKT tilbyr en utfordrende, interessant og variert arbeidshverdag, dyktige kolleger og et tett samarbeid med kommunene i regionen.
Hvordan ser en arbeidsdag som rådgiver i ROR-IKT ut for deg?
Som nevnt er arbeidsdagen veldig variert, noe jeg setter stor pris på. Hovedoppgaven er å samarbeide tett med representanter fra kommunene, og sammen komme frem til gode løsninger for både kommunenes innbyggere, ansatte og elever. Det kan eksempelvis være å utføre oppgaver hvor kommunene har behov for bistand, rådgivning i ulike prosesser, eller det kan være som prosjektkoordinator for nye eller endrede løsninger.
Hva tenker du på som mest nyttig med traineeordningen?
Det er en enkel søknadsprosess med mulighet for å nå mange potensielle arbeidsgivere. Det er også en flott mulighet til å flytte til Molderegionen med et allerede eksisterende nettverk utenfor arbeidsplassen, hvor man blir kjent med mange i lik situasjon på traineesamlingene. En ekstra bonus er at man har mulighet til å delta på og bygge nettverk via andre samlinger/konferanser arrangert av Molde Næringsforum.
Kommer du til å bli værende i Molde etter traineeperioden?
Ja, det gjør jeg.